Rauhantyöstä voi löytää rauhan myös itselleen

BLOGI 18.4.2019

HUSSEIN AL-TAEE

Toisten kunnioittaminen ja inhimillisyys ovat tärkeimpiä arvojani. Pyrin aina rakentavaan kanssakäymiseen, avoimeen vuoropuheluun ja keskinäiseen kunnioittamiseen. Näitä asioita olen tuonut esiin sekä työssäni että kampanjassani.


Juuri vaalien alla verkossa julkaistiin nimettömällä sivustolla kuvakaappauksia sosiaalisen median teksteistä, joita sanotaan minun kirjoittamikseni. Näitä kuvakaappauksia on sen jälkeen jaettu myös muualla ja lähetelty eri medioille.


Voin rehellisesti sanoa, etten pysty jälkikäteen muistamaan kaikkia vanhoja facebook-päivityksiäni. Kun siirryin työskentelemään konfliktinratkaisujärjestö CMI:lle, poistin työstäni johtuen lukuisia vapaamuotoisempia tai yksityiselämääni liittyviä päivityksiä sosiaalisesta mediasta.


Jotkut netin kuvakaappauksista olen tunnistanut joka tapauksessa kirjoittamikseni. Joitain vanhempia päivityksiä en tunnista. Niissä käytetään kieltä, jollaista en käytä ja sanotaan asioita, jotka ovat täysin arvomaailmani vastaisia. Silti en voi enkä aio kiistää, ettenkö ole voinut näitä vuosien takaisia facebook-päivityksiä kirjoittaa.


En ole osannut aina suhtautua maailmaan siten kuin nykyään. Olin ennen yksinäinen ja turhautunut, vihainenkin. Tiedän, että olen sanonut ja kirjoittanut typeryyksiä, joita en itse tänään allekirjoita enkä hyväksy. Kaikkia sellaisia sanoja pyydän nöyrästi anteeksi.


Minun keinoni purkaa pahaa oloani ja turhautumistani oli ryhtyä tekemään täysillä töitä rauhan eteen. Minut tuntevat tietävät, että olen jo pitkään toiminut osallistavan dialogin puolesta ja kaikkea vihapuhetta vastaan. Olen tehnyt yhteistyötä ja luonut ystävyyssuhteita yli uskonto- ja kulttuurirajojen. Toimintani osoittaa, että haluan edistää yhteisymmärrystä ja luottamusta.


Yksi kuvakaappausten julkaisun yhteydessä esitetty asia, joka ei varmuudella pidä paikkaansa, on väite, että olisin aiemmin kirjoittanut Venäjän hallinnon näkemyksiä mukailevaan ”Verkkomedia”-julkaisuun. Tällä väitteellä yritetään ilmeisesti luoda valheellista mielikuvaa ulkopoliittisista ajatuksistani. Se on yksiselitteisesti väärä.


Mainittakoon, että CMI:n normaalin toimintatavan mukaisesti kaikista työntekijöistä – minä mukaan lukien – on suojelupoliisi tehnyt laajan turvallisuusselvityksen. 

Tämä on edellytys työskentelyn aloittamiseen konfliktinratkaisujärjestön palveluksessa.


Rauhanrakentajaksi ei synnytä, siihen kasvetaan. Tämä kasvu ei ole aivan yksinkertaista etenkään silloin, kun tulee itse konfliktin keskeltä. Olen tehnyt elämässäni virheitä, mutta toivon, että minut nähdään sinä ihmisenä, millaiseksi olen rauhantyössä kasvanut.

@rauhantaee Twitter
Rauhantaee Facebook
@rauhantaee Instagram
Hussein al-Taee on ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa SDP:n ehdokkaana