ote päiväkirjastani 15.4.2020

BLOGI 17.4.2020

HUSSEIN AL-TAEE

Tästä kuvaushetkestä on vuosi aikaa. 


Olin juuri ollut demareiden tilaisuudessa, jossa puheenjohtaja Antti Rinne oli ilmoittanut SDP:n voittaneen vaalit. Ilo omien kanssa kesti yön pikkutunneille asti. En voinut kuitenkaan mennä nukkumaan ennen kuin olin saanut mahdollisuuden käydä onnittelemassa muita ystäviä, vihreitä, jotka olivat läheisellä Tavastiaklubilla. Jaettu ilo on pysyvä ilo.


Vihreät olivat saaneet huikean tuloksen Helsingissä ja ennätyksellisen tuloksen valtakunnallisesti.  Ilonpäivä. Olin lähes salaa unelmoinut pääseväni tekemään yhteistyötä juuri Pekka Haaviston kanssa. Hän on yksi poliittisista esikuvistani ja mietimmekin jossain vaiheessa, että miten pitkällä tähtäimellä tämä yhteistyö olisi toteutettavissa. Pekkaa on antoisaa kuunnella. Maria Ohisalo oli juuri päässyt myös itse läpi. Hieno ilta.

 

Olin saanut juuri tietää, että minutkin oli valittu kansanedustajaksi. Se on suurin kunnia, mitä ihmiselle tässä maassa voi suoda. Olin vakuuttunut, että minut oli valittu tekemään yhteistyötä eduskunnassa. Aktiivimalli, koulutusleikkaukset, lastenoikeuksiin tehdyt laiminlyönnit, kehitysavun leikkaukset ja ympäristölle haitalliset toimet olivat saaneet kansalaiset peräänkuuluttamaan totaalista muutosta sekä hallituspohjaan että koko eduskunnan tapaan käydä keskustelua suomalaisten asioiden hyvästä hoidosta. 


Illan kuluessa Pekka otti mikrofonin käteensä ja sanoi upealle Vihreälle yleisölle, että ”meillä oli ennen vanhaan tapana kuultuamme, että muista puolueista oli valittu hyviä ihmisiä eduskuntaan, taputtaa valitulle yhteisesti, ja Hussein tässä on yksi näistä, jolle taputamme nyt tässä”. Tämä oli valtava kunnia. Hetki, joka vahvisti pohdintaani siitä, että politiikan rankoista lieveilmiöistä huolimatta, yhteistyötä on mahdollista löytää aina kun sitä etsii. Pahaa voi myös löytää, kun sitä etsii.  

 

Olen elämäni aikana tehnyt valtavasti töitä haastaakseni itseni omien ennakkoluulojen ja negatiivisten asenteiden kitkemiseksi – harjoitellut empatiaa ja aktiivista kuuntelua. Ojentanut kättä ystävälle ja ennen kaikkea vastustajalle. Työ itsensä kehittämiseen jatkuu, joka päivä. 


Omien ajatusten syvällinen ja määrätietoinen työstäminen on myös kannattanut. Havahduin mm. pohdintojeni kautta ajatukseen, jonka ajattelija Emily Esfhani Smith on kiteyttänyt, ja jonka haluan jakaa tässä kanssanne "– terve merkityksellisyys määrittyy jaetun ihmisyyden kautta. Myrkyllinen merkityksellisyys yhteisen vihollisen kautta.” 


Vuosi eduskunnassa on opettanut, että yhteistyötä voi tehdä asettamalla ihmisyyden ykköskriteeriksi; tulokset ovat terveitä, kestäviä ja hyviä. En väitä, että ne olisi täydellisiä. Olen seurannut myös miten eduskunnassa taktista yhteistyötä voi tehdä myrkyllisen merkityksellisyyden kautta, jolloin toimijat osoittavat sormella vihollista pönkittääkseen tai edistääkseen omaa tarinaansa. Tämä on ollut surullista. Opin tätä toimintaa seuraamalla, että nämä myrkylliset liittolaisuudet ovat aina väliaikaisia ja hajoavat osapuolten sisäisiin riitoihin. Politiikka on valintoja. Opin, uudistun ja uudistan jatkuvasti.

 

Koronan kriisin aikana, olen hakeutunut jatkuvasti tilanteisiin, joissa työn ytimenä on ollut ihmishenkien ja yritysten pelastaminen. Teemme paljon, emme etsi syyllisiä,  etsimme  ratkaisuja. Äänestäjäni eivät vaadi minulta täydellisyyttä, he vaativat kaikkeni antamista.


Seuraava suuri haastemme liittyy maamme hyvinvoinnin jälleenrakennukseen. Kasvun näkökulmasta tärkeintä on oppia menneistä ajoista. Panostaa erityisesti niihin, jotka tulevaisuudessa rakentavat tämän maan ja maksavat epidemiasta koituneet rahavelat. Siksi avainsanat ovat pitkällä tähtäimellä koulutus, koulutus ja koulutus.


Emme voi myöskään panostaa lapsiin ja nuoriin kantamatta (kunnialla) vastuuta eläkeläisistä ja vanhuksista. Hoitajamitoitus on ihmisoikeuksien kannalta tärkeä toteutettava kokonaisuus, joka on velvollisuutena ollut vakavasti laiminlyöty vuosien ajan, puhumattakaan itse hoitajien työoloista ja hyvinvoinnista. On myös aivan selvää, että monet ratkaisun avaimet löytyvät ilmasto- ja ympäristötyöpaikkojen luomisesta.

 

Suomi kasvaa ja voimistuu kun etsimme yhteistyökumppaneita sellaisistakin paikoista mistä oletamme löytävämme vastustajia. Tähän tavoitteeseen sitouduin vaalien tulosiltana vuosi sitten ja olen sitoutunut siihen tämän kriisin aikana ja sen jälkeenkin. 

Kiitos vielä kaikille jatkuvasta ja herkeämättömästä uskosta, tuesta ja lämmöstä. 


Erityiskiitos yli 300 henkilölle, jotka osallistuivat suoraan vaalikampanjaani, äänestäjilleni ja tuhansille niille, jotka suosittelivat minua ystävilleen vanhemmilleen ja tuttavilleen.

 

Kiitos tästä vuodesta. Kasvakaamme ihmisyyden hyvällä merkityksellisyydellä yhdessä.

 

Hussein.

Hussein al-Taee
@rauhantaee Twitter
Rauhantaee Facebook
@rauhantaee Instagram
Hussein al-Taee on ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa SDP:n ehdokkaana